FAQ

FAQ

FAQ - The Main Event

Most frequent questions and answers

The Main Event, hèt esport en gaming event van de Benelux! De Suikerunie wordt van 31 mei t/m 2 juni getransformeerd tot een high end gaming en esport plaza. The Main Event brengt esportstoernooien rondom de populairste games samen met een driedaagse lanparty, een expo met de nieuwste gear en hardware, recruiters en studies met als topping on the cake een Event Area met toernooien maar ook top DJ’s op de main stage!

Je kan een e-mail sturen naar info@themainevent.nl.

The Main Event is voor alle leeftijden, maar ben je onder de 12 jaar dan is begeleiding van een ouder of verzorger verplicht. Sommige games en andere omgevingen hebben een eigen toegangsbeleid, afhankelijk van leeftijdsrestricties. Let daarom bij de games die je wilt spelen of bekijken op de PEGI-rating als je 15 jaar of jonger bent.

Ja er wordt alcohol geschonken op The Main Event, maar alleen aan bezoekers van 18 jaar of ouder. Er kan om een legitimatie gevraagd worden door de crew.

Nee, er mag geen (soft)drugs gebruikt worden op of rond The Main Event.

Ja, er zijn diverse food-spots voor kleine snacks en een street-food plein of je kan in het restaurant een meergangen diner nuttigen.

FAQ - LAN Party

Most frequent questions and answers

Vrijwel alle populaire games zullen er gespeeld gaan worden. Console en PC georienteerd. Wij organiseren zelf diverse toernooien van de populairste games, maar je bent uiteraard vrij om te spelen waar jij zin in hebt. 

Ja er zullen ook console games gespeeld gaan worden, Als jij je console tijdens de lan wilt gebruiken is dat zeker toegestaan. Gebruik hiervoor wel een bekabelde versie!

Iedereen mag 1 computer meenemen. Je gereserveerde plek zal ook niet veel meer ruimte bieden.

Jazeker! Het zal een ‘BYOC’ (Bring Your Own Computer) LANparty zijn, dus je dient je eigen apparatuur mee te nemen. 

Tafel met stoel, poort op de netwerkapparatuur en een elektriciteitsaansluiting.

Er zal een seatingsysteem gebruikt worden voor het toewijzen van plaatsen. Ben je er op tijd bij dan heb je kans dat je jouw favoriete plek kan kiezen. Heb je je ticket al gekocht? Dan ontvang je hier een e-mail over.

Ja, in beperkte aantallen dus wees er snel bij want op is op.

Ja, in diverse categorieën. Voor diverse games worden er toernooien georganiseerd, op de lanparty worden er minimaal drie competities gehost en we pakken esports groots aan door middel van een aantal toernooien! Kijk hier voor een overzicht van alle competities. En er zijn ook leuke prijzen te winnen bij de door ons georganiseerde competities.

Tijdens het event zullen we gamingstoelen-verhuren. Dit kan je hier binnenkort op de site in de shop regelen.

Onder de 18 dien je toestemming van je ouders/voogd te krijgen voor deelname en dit moet je schriftelijk aan kunnen tonen. Je ontvangt per e-mail het formulier dat getekend kan worden door je ouders/voogd of je kan het via de site downloaden.

In de haast en enthousiasme wil je nog wel eens iets vergeten, daarom hebben we een mooi lijstje

gemaakt met spullen die je mee kunt nemen:

 • The Main Event Lanparty ticket, legitimatie (rijbewijs, ID-kaart, paspoort)
 • Beeldscherm
 • Je computer of laptop + benodigdheden (stroomkabels e.d.)
 • Netwerkkabel of Wifi poort, stekkerdoos
 • Toetsenbord en muis (+ evt. muismat)
 • Games
 • Headset (speakers zijn niet toegestaan)
 • Slaapspullen (matje, luchtbed, slaapzak, kussen)
 • Schone kleding (en vergeet je dancing shoes niet voor de parties)
 • Deodorant, tandenborstel + tandpasta (denk om je medegamers)
 • Overige toiletartikelen (bijvoorbeeld gel zodat je er strak uitziet op de dansvloer)
 • Vergeet uiteraard ook niet om je telefoon en je portemonnee mee te nemen. Niet zozeer voor ons, maar voor jezelf kan dit soms toch wel erg handig zijn.

Nee, om overlast te voorkomen staan wij dit niet toe. Headset/koptelefoon mag uiteraard wel.

Nee dat is niet toegestaan.

Nee, het is niet toegestaan zelf eten of drinken mee te nemen. Er zijn meer dan genoeg horeca punten waar je eten en drinken kan verkrijgen. Bovendien is er een foodtruckplein met lounge area.

De maximale afstand tot de switch zal ca. 14 meter (hemelsbreed) bedragen. Een 15 meter kabel is dus altijd lang genoeg. Zodra deze beschikbaar is kan je op het floorplan eventueel de lengte inschatten. Elke plek is 1,10 meter breed.

Elke deelnemer wordt voorzien van een 1000BaseT (Gigabit) netwerkpoort op de tafelrij. Hiervoor dien je zelf een kabel mee te nemen van ongeveer 15 meter.

Voor de opslag van foto’s en video’s die je op het evenement gemaakt hebt, stellen we een mediaserver ter beschikking. Voor het delen van andere bestanden dien je zelf iets te regelen.

FAQ - Game Expo

Most frequent questions and answers

Smash Ultimate, League of Legends, DOTA2, Fortnite, CSGO, Heartstone, FIFA19, Ziggo Ebattle, TBA

Als dag bezoeker kun je zelf diverse games spelen of uitproberen, rondkijken op de game expo, je favoriete gamers toejuichen op het podium en genieten van diverse shows. Neem plaats in de ‘Battle Arena’, waar je de spelers LIVE kunt zien en de wedstrijden op een groot scherm kan bekijken. Er zijn allerlei activiteiten op het podium in de event zaal, met influencers, een cosplay competitie, en van 23 tot 01.00 DJ’s voor een gaaf feest.

FAQ - Locatie

Most frequent questions and answers

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Suikerunie. De kosten hiervoor bedragen 8 euro per auto per dag. Voor de LAN party gangers is er mogelijkheid achter het complex te parkeren voor 10 euro voor drie dagen. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

De Suikerunie ligt op maximaal 15 minuten loopafstand van het Centraal station Groningen Bekijk hier de mogelijkheden om met het openbaar vervoer te komen. Er zal een shuttle service rijden tussen het station en The Main Event.

Ja, er is een ruime catering keuze. Voor bij de ingang is een foodtruck plein met ruime keuze. Binnen zijn er een aantal horeca punten voor drinken warm en koud.

Binnen mag er uiteraard niet gerookt worden. Buiten zijn er overdekte rookgebieden aangewezen waar dit wel mag.

Bij de verschillende catering punten is het mogelijk om per pin en contant te betalen. Bij de organisatie zelf is het ook mogelijk met alle pin, contactloos en alle creditcards te betalen.

Ja. Er is 24/7 camerabeveiliging, evenals toezichthouders en beveiligers die rond zullen lopen.

FAQ - Tickets

Most frequent questions and answers

Voor een overzicht van de ticketprijzen, kijk hier

Ja, dat is mogelijk. Je dient wel voor elke afzonderlijke bezoeker per formulier zijn/haar gegevens in te vullen.

Ja in een aparte zaal die vanaf 23.00 uur stilte gebied is, dit is inbegrepen in het weekend ticket.

Ja die zijn er voor de bezoekers van de lanparty. Kom je met minimaal 15 personen? Neem dan contact op met info@themainevent.nl. 

Nee helaas, de tickets voor de LANparty blijven gelijk in prijs, ook wanneer je besluit om geen gebruik te maken van de rustplaats.